PŘEDVÁNOČNÍ JÓGOVÝ DÝCHÁNEK S LUCIÍ KÖNIGOVOU

10.12.2016 09:00

Kdy:  SOBOTA  10. 12. 2016 

Čas: 9:00 - 12:30 

Cena: 600 Kč (během dopoledne zajištěno lehké občerstvení)

S LUCIÍ KÖNIGOVOU

Dech je tím nejcennějším, co máme. Dech je symbolem a darem života. Dech je něčím, co dostáváme do vínku každý - automaticky, bez zásluhy - při narození a na nás pak je, jak jej vnímáme, necháme se jím vést, a jak s ním zacházíme. Dech je i základem a jedním z hlavních nástrojů učení jógy. Pomáhá soustředění, vede pohyb, zklidňuje i osvěžuje tělo a udržuje mysl bdělou a přitom odpočinutou.

Dech je metaforou našeho vztahu a přístupu k životu - jak dýcháme, tak také žijeme. Svědčí o tom, jak reagujeme na nevyhnutelné změny, které život přináší a jak dokážeme přijímat a nechat být. Dech je proto i ústředním tématem prosincového "jógového dýchánku". 

V pozvolna plynoucích sledech jógových pozic (ásán) budeme pracovat na propojení dechu s pohybem, tokem energie a směřováním pozornosti. Povzbudíme svou schopnost napojit se na přirozenou inteligenci těla v plynulém pohybu vedeném dechem. Od fyzického cvičení přejdeme k mantrám, pránájámě a krátké meditaci, která navodí harmonii a uvolní vás od předvánočního spěchu a stresu.

"Mým velkým přáním je, abych na lekcích lidem předávala radost ze života, z poznávání, ze zkoušení, zkoumání, hraní si, experimentů... Nemám touhu naučit lidi něco "správně", jak si často pod pojmem jógová terapie představují - tzv. správné dýchání, správný pohyb, správně provedenou pozici. Mým záměrem je tříbit v sobě i lidech okolo vnímavost k sobě a k životu. Chuť se zájmem, hravostí, lehkostí, otevřeností a současně klidnou, soustředěnou pozorností v první řadě zakoušet, cokoli se právě děje - se vším všudy. A učit se z toho, tvořit si svůj vlastní styl a být si svým vlastním učitelem, který pak díky vnímavosti, toleranci, otevřenosti a upřímnosti k sobě je schopen totéž zažívat a projevovat i k ostatním. Asi by se to dalo pojmenovat i jako radost a odvahu být tím, kým skutečně a právě teď jsme - v pohybu, dechu, myšlenkách, prožitcích."

Přihláška - PŘEDVÁNOČNÍ JÓGOVÝ DÝCHÁNEK